Beauty Girls HER Verzorging

Mijn top 5 beste dames winter geuren

Bijna iedereen heeft wel een aantal geuren thuis op zijn/haar badkamer staan. Vaak maak je dan ook onderscheid tussen zomer en winter geuren. De geuren voor de zomer zijn vaak wat zoeter of frisser en de winter geuren zijn vaak wat kruidiger en warmer. Ik merk dat veel mensen het vaak lastig vinden een juiste geur te kiezen. Ik ga jullie daar mee helpen door mijn top 5 beste dames geuren voor de winter aan jullie voor te stellen.

Nummer 5: Chanel – Coco Mademoiselle EDP

Op nummer 5 staat een geur die jullie allemaal wel kennen. Het is wereldwijd denk ik een van de meest verkochte geuren en je houd van deze geur of je vind hem verschrikkelijk. Ik moet eerlijk toegeven toen ik de eerste keer deze geur rook vond ik hem niet direct fijn, maar naarmate ik hem vaker rook leerde ik hem steeds meer waarderen en nu is het een van mijn favoriete geuren! De geur Coco Mademoiselle is geïnspireerd op de buitengewone persoonlijkheid van Gabrielle Chanel. Coco Mademoiselle is een oriëntaals bloemige geur.

Chanel – Coco Mademoiselle EDP

Top noten: Bergamot, Grapefruit, Sinaasappel

Hart noten: Jasmijn, Roos, Lychees

Basis noten: Vetiver, Muskus, Patchouli, Vanille

Nummer 4: Jean Paul Gaultier – Scandal EDP

Deze geur vind ik ook echt een heerlijke winter geur. Zijn mooie warme tonen laten mij de hele dag heerlijk ruiken. Ik krijg altijd zo veel complimentjes als ik deze geur draag. Toen ik hem voor het eerst rook was ik al direct verkocht! Er zit honing in en dat ruik je direct en zorgt voor die heerlijke warme winterse geurtoon. Deze geur werkt echt verslaaaaavendd!

Jean Paul Gaultier – Scandal EDP

Top noten: Bloedsinaasappel, Mandarijn

Hart noten: Honing, Gardenia, Jasmijn, Oranjebloessem, Perzik

Basis noten: Patchouli, Karamel, Bijenwas, Zoethout

Nummer 3: Marc jacobs – Decadence EDP

Deze geur heb ik al best een tijdje. Het is een geur die wat zwaarder is en die je uit duizenden herkend. Wat ik altijd zo mooi vind bij de geuren van Marc Jacobs is de aandacht die ze stoppen in het creëren van super mooie unieke parfum flacons. De Decadence geur lijkt namelijk op een tasje, hoe schattig!! Ook deze geur is een oriëntaals bloemige geur. (Als je het net zoals mij ook voor de verpakking doet raad ik aan om de 50ml of 100ml aan te schaffen want bij de 30ml zit die niet)

Marc Jacobs – Decadence EDP

Top noten: Pruim, Iris, Saffraan

Hart noten: Bulgaarse roos, Arabische Jasmijn, Orris

Basis noten: Amber, Vetiver, Papyrusriet

Nummer 2: Dior – Addict EDP

Deze geur is komt uit 2002 en ik weet nog dat ik deze vroeger ooit rook en hem toen al heel erg lekker vond. Op die leeftijd had ik nog niet echt iets met geuren dus toen ik hem een aantal jaren later weer rook was ik gelijk weer verkocht. Deze geur is zo geweldig en doet mij echt denken aan de warmte binnen tijdens de wintermaanden. Hij heeft ook een beetje iets wierook achtig. Ook deze geur valt weer onder de Oriëntaals bloemige geuren. Ik denk dat deze categorie ook echt mijn winter favoriet is. Ik moet zeggen dat ik bijna alle geuren van Dior heerlijk vind, maar deze steekt er toch echt wel met kop en schouders boven uit!

Dior – Addict EDP

Top noten: Bramen, Mandarijnenblad

Hart noten: Oranjebloesem, Koningin der nacht, Jasmijn, Roos

Basis noten: Sandelhout, Tonkaboon, Vanille

Nummer 1: Lancôme – La nuit trésor À la folie

Yessssss!! Wat is deze geur heerlijk 🙂 Als je van heerlijke warme zoete geuren houd is dit echt de beste geur ever!! Ik ben er helemaal verliefd op en als ik hem draag ruik ik hem nog zo lang op mijn huid. De la vie est belle geur van Lancôme vind ik ook al zo’n geweldige geur, maar deze overtreft die wat mij betreft zeker. Deze geur valt meer onder de oriëntaalse vanille geuren wat natuurlijk zorgt voor die lekker winterse twist aan de geur.

Lancôme – La nuit trésor À la folie

Top noten: Roze peper, Bergamot, Peer, Rode bes

Hart noten: Damascus roos, Jasmijn, Pioen roos, Viooltjes

Basis noten: Bourbon Vanille, Benzoine, Tonkaboon, Patchouli, Hout noten, Ambroxan, Nootmuskaat

Nou dit was mijn Winterse geuren top 5 voor dames. Hopelijk heb ik jullie een beetje kunnen inspireren zodat jullie goed voorbereid de winkel binnen kunnen stappen om de lekkerste winter geuren te gaan ontdekken. Hebben jullie zelf ook favoriete geuren of hebben jullie een tip voor mij welke ik zeker eens moet gaan proberen hoor ik dat graag van jullie.

Liefs,

Saskia

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply