Beauty HER Verzorging

L’or du Maroc argan oil – haal het beste uit je haar

Er zijn veel verschillende haar oliën op de markt te verkrijgen maar, wat is nou het beste? Ik heb van L’or du Maroc de pure argan olie mogen testen. Deze is zowel voor het haar als gelaat geschikt. Kan jou haar wel wat extra’s gebruiken en ben je benieuwd naar dit product? Ik vertel je er alles over in deze blog!

De geschiedenis:

De mystieke cultuur van Marokko is rijk aan verhalen van wijze mannen en vrouwen die alles gebruiken wat de natuur te bieden heeft om hun leven en dat van de mensen om hen heen te verrijken. Marokko is een land rijk aan vele unieke en verbazingwekkende flora, en mensen maken dan ook al eeuwen lang gebruik van unieke natuurlijk schatten om hun ware schoonheid te onthullen. Onder deze natuurlijke schatten verstaan we onder andere: Argan, Barbary Fig en Ghassoul. Dit zijn slechts enkele rijkdommen die in Marokko in overvloed voorkomen en door veel Marokkanen gebruikt worden.

Waar komt het vandaan?

Het merk L’or du Maroc gebruikt in hun product de meest pure en duurzame Arganolie. Deze komt rechtstreeks van de bron in de heuvelachtige zuidelijk regio van Sous. Het word op de manier gedaan zoals de mensen daar al duizenden jaren persen en maken.

Wat is Argan Oil?

Arganolie word gemaakt van de pit van de Argania Spinosa fruitboom. Dit is een eeuwen oud bewaard geheim van de Berber-stammen afkomstig uit centraal en Zuid-Marokko. Arganolie is rijk aan vitamine E, omega 6 vetzuren, vitamine A, vitamine C, Linolzuur en antioxidanten. Dit gouden elixer heeft door de eeuwen heen bewezen dat het veelzijdige voordelen heeft. Dit op het gebied van Gezondheid, schoonheid, genezing, voeding en zelfs voedingssupplementen. Het is bekend dat Arganolie mooie resultaten biedt bij het behandelen van acne, anti-aging, hydratatie, het verminderen van eczeem en het genezen van wonden.

Hoe gebruik je Arganolie?

Je kan de Arganolie dus zowel op de huid gebruiken als in het haar. Ik heb hem in de avond gebruikt voor het slapen gaan. Zo kan de olie in de nacht heerlijk mijn huid gaan voeden en hydrateren. Ook heb ik het gebruikt voor in mijn haren. Ik heb hem gebruikt op droog haar. Dit heb ik vooral in de droge puntjes aangebracht voor voeding en glans daar. Wat ik ook een keer heb gedaan is hem s’ avonds op handdoek droog haar aangebracht op mijn hoofdhuid en haren. Daarna een handdoek erom heen gewikkeld en dit ‘s nachts laten in werken. Zo heb je de volgende ochtend super gevoed haar!

Conclusie:

De L’or du Maroc Argan Oil komt in een zeer luxe verpakking. Het is echt een cadeautje om uit te pakken. Ik vind het een heerlijk product. Ook zit er geen geur aan waardoor het voor iedereen geschikt is. Hij is te verkrijgen in een 30ml en de prijs is $40. Je kan de Arganolie van L’or du Maroc bestellen via hun website https://lordumaroc.com/collections/shop/products/argan-oil

Hebben jullie wel eens een gezichts/haar (Argan)olie gebruikt? Wat is jullie favoriet?

Liefs,

Saskia

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Kimberly
  2 mei 2020 at 19:19

  Wat ziet dat er mooi uit zeg!

 • Reply
  Cristina
  2 mei 2020 at 23:24

  Eerst en vooral, ziet hij er heel goed uit 🥰 en dat doet veel bij mij, want waarom niet iets gebruiken dat nog eens in een mooie verpakking komt!
  Arian olie heb ik nog niet geprobeerd en deze zeker nog niet, maar ik heb wel marula oil gebruikt van The Ordinary en die was heel voedzaam voor mijn haar en heel goed op mijn gezicht ook. Ik blijf het steeds gebruiken 😉

 • Reply
  bdjowen
  3 mei 2020 at 00:57

  Ik ben echt fan van arganolie! Ik gebruik het voornamelijk voor mijn gezicht. Ben nu wel benieuwd wat het voor mijn haar zou doen.

 • Reply
  Anouk
  3 mei 2020 at 09:43

  Oee dat lijkt me heel nice!

 • Leave a Reply