Beauty Lifestyle

Detox sapkuur – Mijn ervaring

Na een tijd van veel onzekerheid door de corona crisis merk ik dat zowel ik als vele andere om mijn heen wat vermoeider zijn. Minder energie hebben, wat kilo’s zijn aangekomen… Dan is nu het ideale moment om je lichaam een boost te geven met een sapkuur. Ik heb de 3 daagse detox sapkuur van Juizs uitgeprobeerd en in dit artikel deel ik mijn ervaringen met jullie. Lees je mee?

Ik ben al wel bekend met de sapkuurtjes. Ik doe ongeveer 3x per jaar een detox sapkuur om mijn lichaam weer even goed te reinigen en het een boost te geven. Ik let er altijd op dat de sapjes koud geperst zijn zodat zoveel mogelijk goede vitaminen en mineralen behouden worden.

Het detox programma:

Bij Juizs heb je de keuze uit een volledige sapkuur of voor een sapkuur waarbij je als avond eten een vegetarische maaltijd eet. Ik heb gekozen voor de ALL DAY sapkuur en vervang dus al mijn maaltijden voor heerlijke detox sapjes. Er is gelukkig veel variatie dus je hebt elke dag wel keuze uit andere sapjes. Op de oneven dagen drink je alleen maar groente sappen. Deze zijn ook helemaal vegan & lactose en gluten vrij. Op de even dagen volg je de MILD day. Deze zijn wat meer gemixt en wat milder.

Kickstart naar een gezonde levenstijl

Tegenwoordig eten we niet meer omdat we dan ook écht honger hebben, maar vaker door stress uit emotie, gewoonte of uit impuls. We zijn onze relatie met eten een beetje kwijt geraakt.

Elke keer als we eten word je immuunsysteem geactiveerd. Wat we nu met de detox kuur gaan doen is ons immuunsysteem een paar dagen rust geven. Omdat we nu in plaats van echt voedsel eten sapjes drinken hebben we veel minder eetmomenten dan dat je anders op een dag zou hebben. Hier kan je best wel last van hebben! Heb je op dat moment echt honger? Of is het een gewoonte om maar weer naar de snoep kast te lopen en een pak koekjes leeg te eten. Wat je leert tijdens een sapkuur is het herkennen van verschillende vormen van honger hebben. Wat belangrijk is voor na de detox kuur is het elimineren van de honger soorten waar we eigenlijk niets aan hebben. Eet bijvoorbeeld dan op vast gezetten tijdstippen en vastgezette maaltijden. Zo heeft een detox kuur effect voor een langere tijd.

Before, During & After:

Voordat je aan een detox kuur begint is het belangrijk dat je je lichaam gaat voorbereiden. Plan daarom ook altijd je detox kuur in! Zorg ervoor dat je de dagen voorafgaand aan de detox kuur zo clean mogelijk gaat eten. Als je een grote koffie drinker bent bouw dit dan elke dag af met elke dag een kopje minder. Ook is het aan te raden om zeker 3 dagen voor de detox sapkuur vegetarisch te gaan eten en geen alcohol, vet eten en zoetigheden te nuttigen. Op https://www.juisz.nl/mydetox kan je een receptenboekje downloaden wat jou gaat helpen met het afbouwen.

Vergeet niet tijdens het detoxen veel water te drinken! Lukt het nou echt niet en wil je echt even op iets knabbelen pak dan bijvoorbeeld een beetje rauwkost. En ben je een fanatieke sporter dan mag je het eiwit van een gekookt eitje extra nemen.

Yes! De detox kuur zit erop! En nu? Laat je lichaam rustig weer wennen aan vast voedsel. Dag 1 begint je bijvoorbeeld weer met het eten van verse groente en fruit en drink je wat bouillon. Vanaf dag 2 voeg je wat eiwitten toe van bijvoorbeeld kipfilet of witvis. Vanaf dag 3 voeg je koolhydraten en bijvoorbeeld zuivel weer toe.

Conclusie:

Het is even bikkelen maar wat voel ik me toch altijd heerlijk na zo’n detox sapkuur! Zowel lichamelijk als geestelijk! En wat natuurlijk een leuke bijkomstigheid is dat je er ook nog eens bij afvalt! Ik voel me heel helder in mijn hoofd en zo fit als een hoentje! Ik kan een detox sapkuur dan ook iedereen aanraden! Wil jij nou ook een detox kuur gaan doen kijk dan even op de website van Juizs: https://www.juizs.nl/ Met de kortingscode #SUMMERPREP krijg je ook nog eens 15% korting op jou pakket!

Heb jij wel eens een detox sapkuur gedaan? Of ga je hem proberen? Laat het me dan even weten in een comment.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kimberly
  11 mei 2020 at 10:02

  Wauw, Ik heb nog nooit een sap kuur gedaan. Zijn de drankjes lekker of is het strijd om ze binnen te houden?

 • Reply
  Anouk
  11 mei 2020 at 14:31

  Ik ben zo bang dat ik zoiets niet volhoud… het lijkt me wel interessant om het toch maar eens een keertje te gaan proberen. Leuk blogje!

 • Leave a Reply