Workout

De pittige wandel workout!

In het vorige artikel over wandelen heb ik wat verteld over de voordelen van wandelen en hoe je eventueel een wandeling kan verzwaren of juist kan verlichten. Vandaag heb ik daadwerkelijk een wandeling gemaakt om jou bewust te laten worden wat een wandeling conditioneel met je lichaam kan doen. Ik moet wel zeggen deze wandel workout  is een behoorlijk pittige en niet aan te raden voor beginnende sporters of mensen met een wat mindere conditie. De reden waarom ik gekozen heb voor een pittige wandel workout is om jullie te laten zien dat je op een gemakkelijke manier zelfs met wandelen aan je conditie kan werken. Benieuwd hoe deze workout eruit zag? Lees dan verder!!

Bewustwording vind ik persoonlijk het belangrijkste van het trainen. Bewust bezig zijn met wat een training met je doet en hoe je het best kan trainen zorgt ervoor dat je blessure’s voorkomt en dat je sneller je doel behaalt. Met deze reden wil ik jullie vandaag bewust laten worden wat een pittige wandeling conditioneel met je doet en laten zien dat wandelen een ontzettend goed middel is om je conditie op te bouwen of juist te onderhouden.

Laten we beginnen met wat ik allemaal heb meegenomen voor deze wandeling:

  • Schoeisel: Salamon X-ULTRA, een ontzettend goede half hoge wandelschoen die je voor meerdere doeleinden kan gebruiken. De Salamon X-ULTRA is een solide schoen met een perfecte contra grip zool die ervoor zorgt dat je gemakkelijk door alle soorten terrein kan wandelen. Wat deze schoen nog meer zo goed maakt is dat ze ontzettend ligt zijn en het net voelt alsof je je NIKIES aan hebt. Ze zijn ook nog eens waterdicht, wat wil je nog meer?!
  • Rugzak: Ik heb gekozen voor een rugzak met daarin ongeveer 12 kilo. Elke rugzak is eigenlijk bruikbaar zolang hij maar lekker zit en stevig is. Vergeet niet om eventueel een regenhoes mee te nemen zodra het slecht weer word!!
  • Broek: WILDEBEAST, een goed outdoor merk dat helemaal niet duur is. Een goed alternatief als je bijvoorbeeld minder wilt besteden. Deze broek heb ik nu al een jaar of 5 en heb er behoorlijk wat wandelingen mee gemaakt door de Alpen en hij leeft nog steeds!!
  • Shirt: NIKE, een dry fit shirt die snel droogt als je begint te zweten. Dit is erg fijn, vooral als je met een rugzak loopt. Dan zweet je vaak wat sneller dan normaal. Dry fit zorgt ervoor dat je shirt sneller droogt waardoor je minder snel oververhit raakt of juist dat je minder snel afkoelt.
  • Horloge: POLAR V800, een musthave sport horloge voor elke sportfreak. Dit horloge monitort jou workouts en informeert/adviseert jou na elke training. Omdat ik bewustwording juist zo belangrijk vind zou ik niet meer zonder kunnen. Bij dit horloge word een hartslagband met bluetooth meegeleverd waardoor je exact een weergave krijgt van je huidige hartslag.
  • Voeding, dit keer heb ik gekozen voor een banaan en wat water. Persoonlijk eet en drink ik weinig tijdens mijn workouts omdat ik het niet fijn vind. Een banaan zorgt voor snelle energie en is snel op te eten en gemakkelijk mee te nemen. Eten en drinken tijdens workout’s varieert per persoon dus neem  vooral mee wat voor jou fijn is en werkt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nu jullie weten wat ik mee heb genomen kunnen we beginnen met de workout zelf. Zoals ik in het vorige artikel vertelde over wandelen gaf ik aan dat het relatief makkelijk is om een wandeling te verzwaren of te verlichten. Voor deze wandeling heb ik gekozen voor een heuvelachtige route die niet al te lang is. Ik heb gekozen om ongeveer een 1 uur lang te wandelen zodat je kan zien hoe effectief een uurtje wandelen kan zijn. De rede waarom ik een rugzak mee heb genomen met daarin wat kilo’s is omdat het hoort bij mijn werk. Tevens wil ik jullie laten zien om door bijvoorbeeld een rugzak mee te nemen je de wandeling relatief makkelijk kan verzwaren. Let hierbij wel op dat je niet meteen met een te zware rugzak begint maar eerst rustig opbouwen om blessure’s te voorkomen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tijdens de route ben ik aantal keer expres en steile heuvel opgelopen om jou een beeld te geven wat dit doet met je hartslag. Zoals je ziet in de foto’s hieronder zie je dat je op een relatief simpele manier ervoor kan zorgen de wandeling zwaarder te maken. Uiteraard is het niet nodig om altijd je wandel workout te verzwaren maar hou je af en toe van een uitdaging is simpelweg een steile heuvel of aantal keer een paar trappen op lopen een makkelijk middel om je wandeling te verzwaren.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Na ongeveer een uur te hebben gelopen zijn dit de resultaten die mijn POLAR v800 aangeeft. Zoals je ziet was dit een pittige workout met uiteindelijk het resultaat dat ik 1103 kcal heb verbrand waarvan 17% vet is. Zo zie je dat een uurtje wandelen zo gek nog niet is voor je gezondheid!! Uiteraard was dit wel een echte zware wandeling die niet voor iedereen is weggelegd. Daarom zal ik in mijn volgende wandel workout kiezen voor een minder zware route om jou te laten zien wat dit met je lichaam doet.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Hopelijk heb ik een stukje bewustwording gecreëerd en je gemotiveerd om een lekker stuk te gaan wandelen! Binnenkort zal ik wat dieper in gaan op hartslagzones om ervoor te zorgen dat jij een betere trainer word van jezelf! Mocht je vragen hebben of is er iets niet duidelijk?! Stel ze dan gerust!

Groetjes,

Robin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply