Workout

Waarom wandelen zo gezond is

Wandelen is een actieve bezigheid waar iedereen aan mee kan doen. Van jong tot oud en van beginnende sporter tot ervaren sporter. De reden waarom wandelen zo populair is is dat het laagdrempelig is. Je hoeft voor wandelen niet sportief te zijn en je kan het zelfs als je geen goede conditie hebt. Meer weten over hoe je begint en hoe je het kan opbouwen? Lees dan snel verder.

Wat zeer belangrijk is als je wil gaan beginnen met wandelen is dat je een goed paar schoenen koopt. Twee merken die ik kan aanraden zijn: Salomon en Lowa. Deze hebben zeer goede kwaliteit en je hebt ze voor allerlei soorten doeleinden. Maar wil je eerst eens kijken hoe het bevalt kan het ook met een goede sportschoen.

Wandelen is goed voor de vetverbranding. Dit komt omdat je bezig bent op een lage intensiteit waardoor de calorieën die je verbrand voornamelijk op vet basis zijn. Ook werkt wandelen goed voor:

  • spieren en botten
  • hart en bloedvaten
  • voor de longen
  • tegen diabetes
  • tegen depressie
  • de nachtrust
  • tegen overgewicht
  • voor de darmen
  • stoom afblazen

Wat ook een voordeel van wandelen is dat je verschillende middelen kan toepassen om het uitdagender te maken of om het juist te verlichten. Dit kan je bijvoorbeeld doen door: een grotere of juist kleinere afstand te gaan lopen. Je kan er ook voor kiezen om het wat zwaarder te maken door met een rugzak(je) te gaan wandelen. Het tempo kan je opvoeren of juist verlagen. Simpelweg een andere route kiezen kan al zorgen voor meer uitdaging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een heuvelachtige route.

Wat heel belangrijk is tijdens het wandelen is dat je goed blijft eten en drinken. Voornamelijk bij lange en intensieve wandelingen is het verstandig om niet alleen water maar ook eten mee te nemen. Denk hierbij dan aan koolhydraat rijk voedsel (veel vezels, weinig suiker)  omdat deze je lichaam voorzien van langdurige energie.

Een van de vele prachtige wandelroutes in Nederland. ( mookerheide )

Een van de vele prachtige wandelroutes in Nederland. ( mookerheide )

Wil je meer weten over voeding in het algemeen? Hierover komt binnenkort een uitgebreid artikel

Ik hoop dat ik jou hiermee aangezet heb om lekker eens een stukje te gaan wandelen en eens te kijken wat het met jou lichaam doet. Heb je vragen of wil je meer weten? Laat het me dan weten.

Groetjes,

Robin

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply