Beauty Food HER

Natuurlijke witte tanden zonder ze te laten bleken met waterstofperoxide

We willen het allemaal wel, mooie witte tanden. Helaas door invloeden van buitenaf, voedsel met veel kleurstoffen, roken of ziekte kunnen onze tanden er geler gaan uitzien! Buiten het bleken om zijn er ook natuurlijke methodes om je tanden wat witter te krijgen. Ik heb er een aantal om met jullie te delen! yaayy!!

 

 

Aardbeien

Ja echt waar! De zuren die in aardbeien zitten hebben een blekend effect op je tanden. Wat je zou kunnen doen is een aardbei doormidden bijten en met het ene stuk over je tanden wrijven. Een andere methode is dat je twee gepureerde aardbeien met 1/2 tl baking soda mixt. De baking soda zorgt ervoor dat de zuren wat meer neutraliseren en poets hier vervolgens  je tanden mee! Moet je eens opletten hoe snel je tanden stralend wit worden! Everybody loves a white smile!

 

Pure kokosolie

Met kokosolie kan je de tanden ook natuurlijk witter krijgen. Dit gaat met een proces genaamd ‘oil pulling’. Dit proces is onder andere goed voor het krijgen van wittere tanden, maar heeft ook nog veel meer voordelen als alleen het bleken van je tanden (hierover binnenkort  meer). Neem een theelepel pure kokos olie in en spoel deze langzaam door je hele mond. Geef niet te veel kracht want dit moet je 20 min doen want anders heb je na 5 min al een lamme tong! Let wel op je moet het niet doorslikken! Als je klaar bent spuug je het uit in een zakje en gooi je dat weg.

 

Reinigen van je tong

Het is belangrijk om een tong reiniger ( tong schraper ) in huis te hebben. Een tong schraper wordt voornamelijk gebruikt om je een frissere adem te bezorgen, maar deze kan ook bijdragen aan het voorkomen van vlekken op de tanden. Bacteriën hopen zich namelijk op je tong op, wat voor verkleuring kan zorgen.

Spoelen met appelcider azijn  

Deze manier van whitening is wel minder effectief dan de gangbare methodes, maar is wel de meest natuurlijke om je tanden mooi wit te houden. Je moet eenmaal per dag je mond spoelen met twee derde water en een derde  appelcider azijn.

Non-peroxide tanden bleken

Tegenwoordig kan je ook op een natuurlijke manier je tanden laten bleken. Dit word dan gedaan op een NON-peroxide methode. Deze methode is niet schadelijk voor je tanden en kan zelfs toegepast worden als je gevoelig tandvlees hebt. Het is geheel pijnloos! Op het internet kan je kijken of er een bedrijf in de buurt zit die deze methode aanbied.

Verder is het belangrijk als je mooie witte tanden wilt hebben of behouden dat je regelmatig een tandarts bezoekt om je gebit te laten controleren. Ook het stoppen met roken zorgt ervoor dat je tanden hun natuurlijke kleur weer kunnen krijgen. En let op voedingsmiddelen die veel kleurstoffen bevatten kunnen er ook voor zorgen dat je gebit verkleurd.

 

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips!!

Liefs,

Saskia

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply