Geen categorie

Mijn favoriete geuren voor de lente

Heerlijk, wat kan ik genieten van het lekkere zonnetje wat nu weer meer begint te schijnen! Je hoeft maar naar buiten te kijken en je ziet overal de mooie kleuren die de lente met zich mee brengt. De bloemen en bomen beginnen weer te bloeien en in de ochtend word je heerlijk gewekt door vogeltjes die al vrolijk aan het zingen zijn . Ik ben ook helemaal klaar met die koude en donkere dagen. Om lekker in de lente sferen te blijven wil ik met jullie mijn favoriete Lente geuren delen. Ben je benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Givenchy – L’interdit: Dit is echt een van mijn lievelingsgeuren! Al vanaf de dag dat hij gelanceerd werd in 2018 is dit een van mijn favorieten. Ik krijg ook vaak de vraag welke geur ik op heb als ik deze draag. Het is een hele verleidelijke geur. Givenchy -L’interdit is een oriëntaals bloemige geur. Als ik hem draag ruik ik hem een lange tijd en de geur heeft een sterke sillage. ( je hebt echt zo’n lekker geur wolkje om je heen )

Top noten: Bergamot & Peer

Hart noten: Tuberoos, Oranjebloesem & Arabische Jasmijn

Basis noten: Patchouli, Vetiver, Ambroxan & Vanille

Marc Jacobs – Decadence: Ook deze geur valt onder de oriëntaals bloemige geuren. Van mijn lente collectie is dit de meest kruidige/houtachtige geur. Decadance kan namelijk ook een mooie geur zijn welke in het najaar gedragen word bijvoorbeeld ik de herfst of winter. Niet alleen de geur is heerlijk maar de flacon is ook prachtig! Het heeft de verschijning van een handtas. Mocht je het voor de flacon doen, dit is pas vanaf 50ml.

Top noten: Pruim, Iris & Saffraan

Hart noten: Bulgaarse roos, Arabische Jasmijn & Orris

Basis noten: Amber, Vetiver & Papyrusriet

Montale – Sweet flowers: Deze geur heb ik onlangs ontdekt en ik vind hem geweldig! Ik had al veel over de geuren van Montale gehoord maar er nog nooit een in mijn bezit gehad. De geur is echt een explosie van zoete bloemen. De Sweet Flowers valt onder de oriëntaalse vanille geuren. Wat ik leuk vind aan dit merk is dat ze wat exclusiever zijn en je ze daarom niet zo vaak bij iemand anders ruikt en deze wat unieker blijft.

Top noten: Witte perzik, Bergamot, Gember, Peper & Suikerspin

Hart noten: Viooltjes, Patchouli, Tuberoos & Arabische Jasmijn

Basis noten: White Musk, Eikenmos, Sandalwood & Madagaskar Vanille

Guerlain – Le petit robe noire edp:

Deze geur is echt al 6 jaar een van mijn favoriete geuren. Ik blijf hem ook elke keer weer opnieuw kopen als deze op is. En ook over deze geur krijg ik heel vaak de vraag welke geur ik draag. Guerlain is een van de oudste geurenhuizen ter wereld. De flacons zien er altijd prachtig uit, zo ook deze flacon van Le petit robe noire. Het is een zoete geur en deze valt onder de oriëntaalse vanille geuren. De geur blijft gemiddeld een aantal uur goed ruiken. De Sillage van de geur vind ik wel zwaar ( maar daar hou ik van ) je hebt echt een goede geur wolk om je heen als je hem een aantal keer sprayt. Echt een heerlijke lente geur!

Top noten: Bergamot, Amandel, Zure Kersen & Rode Bessen

Hart noten: Roos, Thee, Rosa Damascena & Zoethout

Basis noten: Anijs, Tonkaboon, Vanille, Patchouli & Iris

Guerlain – Mon guerlain edp:

Als je van geuren met Vanille houdt ben je met deze geur aan het juiste adres. Het is een heerlijke warme bloemige geur welke perfect past bij het heerlijke lente zonnetje. De geur geeft mij altijd een heerlijk vrolijk gevoel en vandaar dat ik hem bij mijn lente favoriete heb staan. Zoals je van Guerlain gewend bent is deze flacon ook weer een prachtig exemplaar. De flacon is een eerbetoon aan een eerder gecreëerd exemplaar uit 1908. Mon Guerlain edp valt onder de oriëntaalse houtachtige geuren. De geur heeft een lange houdbaarheid op de huid en de Sillage van de geur vind ik gemiddeld.

Top noten: Lavendel & Bergamot

Hart noten: Arabische Jasmijn, Iris & Roos

Basis noten: Tahitiaanse Vanille, Australische Sandalwood, Cumarine, Benzoine, Zoethoud & Patchouli

Chanel – Chance eau Tendre edt:

Wil je heerlijk fris en fruitig ruiken is deze geur Chanel – Chance eau tendre een juiste keus voor je. Ik vind dit altijd een hele ‘schone’ geur. Lekker naar vers gewassen kleding. Omdat het een eau de toilette is zorgt deze voor dat frisse lente gevoel voor bij mij. De geur blijft een gemiddelde tijd op mijn huid aanwezig en de Sillage van de geur vind ik ook gemiddeld. ( Let wel op ik spray gemiddeld 7/8 keer ) Deze geur valt onder de Bloemige Fruitige geuren.

Top noten: Grapefruit & Kweepeer

Hart noten: Jasmijn & Hyacint

Basis noten: Musk, Iris, Ceder & Amber

Lancome – La vie est belle intensément :

Dit is een nieuwe geur in mijn collectie. De La vie est belle intensément werd in 2020 gelanceerd. Sinds dat de geuren van La vie est belle verkrijgbaar zijn ben ik fan! Ik heb ook wel elke geur van de collectie een keer gehad. Wat is leuk vind aan deze geur is dat hij wel totaal anders is als de andere geuren. Hij is veel intenser en je blijft hem heel lang ruiken zodra je hem op de huid hebt aangebracht. Ik ben FAN! Deze geur valt onder de oriëntaalse bloemige geuren.

Top noten: Bergamot, Roze Peper & Framboos

Hart noten: Arabische Jasmijn, Oranje Bloesem & Heliotroop

Basis noten: Iris, Patchouli, Benzoine, Vanille & Sandalwood

Wat zijn jullie favorieten geuren voor de Lente?

Ik hoor graag wat jullie de lekkerste geuren vinden en als jullie nog heerlijke suggesties voor mij hebben hoor ik ze graag!

Liefs,

Saskia

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    De lekkerste Niche geuren - Gunsandglitters.com
    26 mei 2020 at 09:07

    […] Deze Niche geur is de nieuwste in mijn collectie. Ik ben zo blij met deze heerlijke geur! Elke keer als ik hem ruik word ik er gewoon vrolijk van. Leuk hé dat geuren dat effect kunnen hebben. Zoals de naam van deze Niche geur jou waarschijnlijk al doet vermoeden ruikt deze geur heerlijk naar zoetigheid. Ook over deze geur heb ik al MEGA veel complimenten ontvangen en kan ik zeker iedereen die van zoete geuren houd aanraden! Montale Sweet Flowers is een Oriëntaalse Vanille geur welke uitgebracht werd in 2018. Je vind deze geur ook terug in mijn artikel over mijn favoriete lente geuren : http://gunsandglitters.com/mijn-favoriete-geuren-voor-de-lente/ […]

  • Leave a Reply