Lifestyle

#1 Vriendin van een Militair

Zoals jullie allemaal in de ‘about us’ hebben kunnen lezen weten jullie dat Robin militair is. Dit betekend dat je als ‘vriendin van’ moet wennen aan het alleen zijn. Het ligt natuurlijk ook een beetje aan de eenheid waarbij je partner zit maar over het algemeen zijn ze veel weg. Voor mij was het heel erg wennen om alleen te zijn omdat het eerste jaar van onze relatie Robin maar een keertje weg hoefde. Door de uitzendingen die eraan zitten te komen zijn er nu veel oefeningen draaiende en moet ik er toch aan gaan geloven. Sinds wij samen wonen is dit nu de 2e x dat ik 2 weken alleen ben. Gelukkig gaat de tijd snel en kunnen we veel appen en bellen met elkaar. Dit zorgt ervoor dat je ondanks je niet samen bent toch even het gevoel hebt bij elkaar te zijn omdat je even de dag met elkaar kan doornemen.

Wat ik wel enorm spannend vind is de uitzending die eind van het jaar plaats vind. Wij zullen elkaar dan 5 maanden niet gaan zien. Ik hoor jullie al denken 5 MAANDEN?!?!?! Jup…. 5 maanden. Ik hoop zo dat deze maanden voorbij zullen vliegen maar ben er bang voor dat ik ook zeker mezelf ga tegen komen in deze maanden. Ik heb zo veel vragen… Hoe vaak zullen we elkaar kunnen spreken, hoe ziet het er daar uit, gaat alles wel goed en vooral het onwetende lijkt me moeilijk. Dat je jezelf afvraagt of alles nog wel goed gaat als je 1 week niets hebt gehoord. Dan zou Robin zeggen: ‘Geen nieuws is goed nieuws’.

 

Veel vriendinnen vinden het knap dat ik deze relatie ben aangegaan al wetende dat je er veel alleen voor staat en veel alleen zou moeten doen. Liefde maakt nou eenmaal offers en voor Robin heb ik alles over. Als hij doet wat hem gelukkig maakt ben ik dat ook. Tuurlijk vind ik het niet leuk als hij weggaat, maar des te meer waardeer ik de momenten samen, de kleine dingetjes en gewoon het naast elkaar wakker worden. Wij begrijpen elkaar en zijn gelukkig als we weten dat de ander dat ook is. En uiteindelijk is het alleen maar leuk als je na elkaar zo lang niet te hebben zien elkaar weer in de armen kan sluiten en weten dat dit ons alleen maar sterker maakt. Veel mensen zijn hopeloos opzoek naar liefde en wij hebben alles, dat maakt je toch de rijkste mens op aarde. Dat maakt die 5 maanden straks denk ik een stuk beter door te komen, wetende dat je dit doet voor de liefde van je leven.

De eerste week van de oefening zit er nu op en hij is voorbij gevlogen. Hebben jullie dat soms ook dat je wou dat een dag meer uren had? Ik vind het heerlijk om lekker bezig te zijn met van alles en nog wat. Vanmiddag had ik alleen een gemiste oproep en een paar super lieve berichtjes dat die een paar dagen niet bereikbaar is. Dat is dan wel jammer anders hadden we nog even kunnen kletsen, achja nu kan ik ook alvast een beetje oefenen want straks zullen we ook niet elke dag contact kunnen hebben.

Hopelijk gaat volgende week net zo snel als deze week en kunnen we weer lekker samen zijn en van elkaar genieten :)!

Hebben jullie ook ervaring met een vriend/vriendin die vaak weg is? En hoe gaan jullie daar mee om?

Liefs,

Saskia

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Destiny
  1 oktober 2016 at 10:38

  Hallo Saskia,

  Wat een leuke blog. Zo fijn dat we mensen zijn die exact hetzelfde ervaren als ik. Mijn vriend is ook militair en die uitzendingen.. tsja ik kan er maar niet aan wennen.
  Ik vind het zo inspirerend hoe jij er zo positief in kunt staan en dat jullie relatie uiteindelijk alleen maar sterker wordt. Ik ben elke keer vooral heel bang hem kwijt te raken. Het idee dat we in zo een periode uit elkaar kunnen groeien maakt me zo onzeker.

  Heb jij tips voor mij hoe jij het in zo een periode spannend houdt? Of wat je doet om ervoor te zorgen dat jullie niet uit elkaar groeien? Wat ik altijd doe op een lange uitzending is een soort boekje maken met verhaaltjes, herinneringen en zo nu en dan een “spannende” foto.

  Hoe pak jij dit aan?

  Leuke blog, ik blijf zeker lezen.

  Liefs,
  Destiny

  • Reply
   gunsandglitters
   2 oktober 2016 at 18:45

   Hey Destiny,
   waarom ben je bang hem kwijt te raken? De afstand heeft niks te maken dat hij minder om jou gaat geven! Ik denk juist dat hij dan juist meer waardeert wat je voor hem doet en hoe belangrijk jij thuis voor hem bent. Jij bent tenslotte de reden dat hij weer naar huis wilt! Gaat jou vriend ook op uitzending? Dan zou je om het leuk te houden elke x als je post mag opsturen een leuk pakketje voor hem maken met leuke dingen die hem aan jullie samen doet denken 🙂 Tuurlijk ga je die periode beide een andere weg maar ik denk dat als je echt om elkaar geeft je altijd weer een weg samen vind! En misschien groei je wel uit elkaar maar dan begin je toch weer opnieuw samen en dan ga je toch gewoon weer ‘daten’ haha Ja dat boekje is leuk! Ik denk dat ik ook zoiets ga doen… en gewoon aan hem vragen wat hij nog nodig heeft daar. En iets leuks natuurlijk voor als hij weer thuis komt 😉
   Ik ben nog maar een dummie hoor als het gaat om dit soort dingen dus als jij nog tips voor mij hebt zijn die ook welkom! Bedankt voor je lieve woorden
   fijne zondag!

 • Reply
  Robin
  1 oktober 2016 at 20:10

  Mooi bericht schat!! Ben super trots op je!! Hele dikke kus en tot volgende week ❤️ xx

 • Reply
  Saskia
  2 oktober 2016 at 12:18

  Wat leuk deze blog. Wennen gaat het zeker niet. Mijn partner is ook militair en toe ik alleen was vond ik het makkelijker. Nu hebben we kinderen en is het er moeilijk en vaak zwaar. M’n oudste dochter was tijd heel erg papa’s kindje maar niet meer toen hij weer lang weg moest. Ze heeft het er steeds erg moeilijk mee waardoor het voor mij nog zwaarder wordt.. heel veel succes..

  Groetjes Saskia

 • Reply
  melissa
  22 oktober 2017 at 12:30

  hee.
  mijn vriend is voor 3 maanden weg, en we hebben bijna 2 weken eropzitten.
  hoe heb jij het ervaren die maanden dat hij weg was?
  ik vind het lastig om mijn weg er in te vinden nog. de dagen mogen wel wat sneller gaan voor mij haha.
  liefss.

 • Leave a Reply